Friday, October 30, 2009

Awng selampit lagi bagus dari awang selamat, yang tak berapa nak selamat dah.

copy paste: musafirlalu

TINDAK-tanduk wakil rakyat pembangkang memulaukan persidangan Dewan Undangan Negeri Perak bagi meluluskan Bajet 2010 semalam dan sebaliknya mengatur ‘sidang’ sendiri semasa Dewan berhenti rehat adalah khabar malang bagi sistem demokrasi yang kita amalkan.

Mereka tidak menghormati sistem yang pernah memberi mereka mandat di Dewan yang sama.
Perbuatan tersebut amat jelas mendedahkan bahawa Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri pembangkang masih tidak dapat menerima kenyataan dan tidak berpijak di bumi nyata.
Kesemua 28 ADUN pembangkang itu sepatutnya memberi perhatian penuh terhadap bajet yang dibentangkan. Bagi Awang itu adalah tanggungjawab setiap wakil rakyat.

Ironinya, di luar Bangunan Perak Darul Ridzuan yang turut menempatkan DUN, orang ramai tidak lagi berdemonstrasi seperti dahulu. Ia bukti rakyat telah menerima realiti perubahan pemerintahan di Perak.(Awang Selamat)


Awang selampit ni bercerita dan memberi ulasan ikut pandai2 sendiri je ? Jangan la jadi awang buta kayu,,,kalau nak bohong p la bohong kat kenya,kat afrika ke..pasal depa memang tak tau tentang DUN Perak.
Setakat menulis cari makan kemudian nak buruk2 kan org...baik tak payah...hari hari kena maki je,,,walau tak nampak tp tetap kena juga..

Thursday, October 29, 2009

Tengkujuh telah tiba, katak2 mula bersalin warna.. Antara  katak katak yangtelah bersalin kulit...
copy paste.....
SHAH ALAM: Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah hari ini mengisytiharkandirinya keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) berkuatkuasa serta-merta.
Pada satu sidang akhbar di sebuah hotel di sini, Badrul Hisham, 49, berkata beliau akan menjadi wakil rakyat bebas yang menyokong Barisan Nasional (BN).
Beliau berkata keputusannya keluar dari PKR itu disebabkan beliau sudah hilang keyakinan terhadap kepimpinan parti berkenaan.
"Keputusan ini saya buat dengan penuh kerelaan tanpa sebarang paksaan, ugutan atau pun apa-apa faedah kepada diri.
"Malah keputusan ini berasaskan kepada prinsip agama dan moral saya sebagai seorang Islam," katanya pada sidang akhbar yang turut dihadiri isterinya, Ramiza Mazlan.
Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebelum ini meminta Badrul Hisham melepaskan jawatan kerana mendakwa beliau gagal melaksanakan tugasnya dengan berkesan. Mengulas lanjut, Badrul Hisham berkata beliau tidak akan sesekali melepaskan jawatannya sebagai Adun Pelabuhan Klang kerana beliau dipilih oleh rakyat dan bukannya oleh Menteri Besar Selangor.
Beliau berkata tindakan keluar PKR dan menjadi Adun bebas dapat menjimatkan wang rakyat di samping dapat mengelak tekanan daripada Khalid supaya beliau melepaskan jawatannya itu.
Ditanya sama ada beliau akan menyertai mana-mana parti politik selepas ini, Badrul Hisham berkata setakat ini beliau belum memikirkannya.
"Saya ingin tegaskan, saya mahu berkhidmat dengan cemerlang untuk rakyat khususnya pengundi saya di Pelabuhan Klang. "Malah saya yakin akan mampu berkhidmat dengan lebih baik sebagai wakil rakyat Bebas tanpa sebarang gangguan mainan politik oleh kerajaan pakatan (pembangkang) yang ada sekarang," katanya. Badrul Hisham berkata keengganan pihak pentadbiran kerajaan Selangor membantunya dalam penyelarasan peruntukan kewangan bagi kawasan DUN Pelabuhan Klang seolaholah menganaktirikan beliau berbanding dengan wakil rakyat lain.
Selain itu, katanya, tindakan kerajaan negeri menubuhkan Pusat Penyelaras Khidmat Rakyat di DUN Pelabuhan Klang dan diuruskan oleh wakil rakyat kawasan lain, merupakan tindakan yang membelakangkannya sebagai Adun kawasan berkenaan.
Mengenai kenyataan Khalid yang mencadangkan beliau mendapatkan rawatan psikiatri dan menuduhnya mempunyai masalah kesihatan setelah pernah terlibat dengan kemalangan, Badrul Hisham berkata perkara itu merupakan satu tohmahan dan fitnah.
"Apabila Menteri Besar Selangor menyatakan saya mempunyai masalah kekuatan otak, ianya merupakan satu penghinaan ke atas maruah diri saya dan juga keluarga saya.
"Tindakan beliau itu merupakan perbuatan tidak bermoral pemimpin PKR," katanya.
Badrul Hisham juga menafikan kenyataan Khalid bahawa beliau tidak menjawab surat tunjuk sebab sedangkan suratnya yang bertarikh 28 Ogos 2009 telah diterima beserta cop rasmi pejabat Menteri Besar dan pejabat Setiausaha Agung PKR p

Monday, October 26, 2009

Dah tau media pencacai tu buat porak peranda, awat la yang hang ahli pas p baca dan percaya?

Dah di pesan, baca boleh, percaya jangan,tp hangpa buat juga,, bila dah jadi macam ni...macam2 hang pa kata kat TGNA,
Hangpa yang tak tau dan tak berpa tau ape sebenar nya yang berlaku,,jangan la buat macam2 andaian.
Banyak berita yang dalam paper pencacai tu, harus di selidik dahulu,,10yang di tulis 11 yang tak leh percaya..
ape2 pun kita tunggu dan lihat pe yang nak berlaku tak lama lg...

Sunday, October 25, 2009

bila lidah katak dah sama mcam lidah biawak,,,bercabang dua...jadi lah ia katak ajaib.Kelak katak akan makan biawak pulak,,,,Jangan percaya kata2 katak tu bro.

Copy paste 


Ibrahim Ali ingin terus kekal sebagai MP bebas, tapi hubungan dengan PAS telah berakhir...
KUALA LUMPUR: Datuk Ibrahim Ali berkata, beliau masih ingin terus berfungsi sebagai ahli Parlimen bebas dari Pasir Mas, buat masa ini.

Bagaimanapun beliau menyatakan pendiriannya untuk menyokong Umno dan kepemimpinan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Mengenai hubungannya dengan PAS pula, Ibrahim berkata, kerjasama yang terjalin ketika pilihan raya umum lepas dengan parti itu kini sudah berakhir.

"Pada waktu itu PAS merasakan parti itu lemah terutamanya di Kelantan maka mereka menghulur tangan untuk bekerjasama dengan saya dan menjadi lumrah bagi orang yang tidak berparti memberi kerjasama kepada mana-mana parti politik yang mandekati kita.

"Mereka minta kerjasama saya dan saya beri kerjasama, bila selesai pilihan raya selesailah kerjasama di antara saya dengan PAS dan saya tidak menyertai PAS, hanya sekadar itu," katanya.

Mengulas lanjut mengenai desas desus yang mengatakan yang beliau akan menyertai Umno, Ibrahim menjelaskan; "Saya berpendapat atas beberapa sebab, belum ada lagi keperluan bagi saya untuk menghantar borang menyertai Umno.

"Saya adalah ahli Parlimen bebas dan bersedia bekerja sama dengan mana-mana pihak tetapi kecenderungan saya sekarang ini ialah menyokong Umno iaitu kepimpinan kerajaan sekarang sebab saya tengok sudah ada tanda-tanda positif ke arah perubahan dan ini adalah perkembangan yang cukup baik," katanya dalam sidang media di lobi Parlimen di sini hari ini.

Menurut Ibrahim, terdapat beberapa sebab beliau mengambil keputusan untuk tidak menyertai Umno dalam waktu terdekat termasuk tidak mahu dipandang serong oleh pihak-pihak tertentu yang mengatakan beliau mengambil kesempatan kerana parti itu kini semakin pulih.

"Saya membuat pendirian ini sebab saya tak mahu nanti dituduh menyertai Umno kerana Umno sudah mula bertambah kuat, kerana ada kepentingan diri dan seumpamanya," katanya.

Beliau berkata demikian bagi mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri yang juga Timbalan Presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin semalam bahawa parti itu tidak menyekat mana-mana pihak untuk kembali kepangkuan Umno termasuk Ibrahim sekiranya ingin menyertai semula parti yang ditunjangi orang Melayu itu. Katanya, Umno sedia mengkaji kewajaran Ibrahim kembali ke pangkuan Umno jika bekas Ketua Umno Bahagian Pasir Mas itu berhasrat berbuat demikian dan sebarang permohonan menyertai Umno akan dibawa ke mesyuarat Majlis Tertinggi (MT).

Kata Ibrahim lagi, kecenderungannya untuk menyokong Umno dan BN adalah berdasarkan faktor parti itu kini lebih bersikap terbuka dan sedia dikritik.

"Satu perkara yang paling seronok saya lihat dalam Umno sekarang ia sudah jadi betul terbuka dan boleh ditegur dan dikritik malah kepimpinan parti itu juga mengatakan kritikan yang membina (akan) disambut baik," katanya.

Jelasnya perkata tersebut berbeza dengan PAS yang bersikap sukar menerima teguran dan kritikan.

"Dulu pun saya mengatakan saya akan bekerjasama dengan sesiapa termasuk PAS, tetapi saya tidak menjadi ahli PAS dan bila saya memberi teguran, pandangan dan kritikan mana yang saya rasa patut, nampaknya mereka tidak boleh terima sebaliknya mendesak saya supaya meletak jawatan.

"Di sinilah saya lihat ada perbezaan... saya adalah ahli Parlimen Bebas dan bersedia bekerjasmaa dengan mana-mana pihak tetapi kecenderungan saya sekarang ini ialah menyokong Umno iaitu kepimpinan kerajaan sekarang sebab saya tengok sudah ada tanda-tanda positif yang cukup baik.

"Jadi kalau ada perkara-perkara positif yang cukup baik kita kenalah memberi sokongan tanpa mengira kepentingan kita," katanya.

Ditanya mengenai hubungannya dengan pemimpin Umno Kelantan, Ibrahim berkata: "Saya mempunyai hubungan yang baik dengan semua pemimpin Umno Kelantan kerana mereka juga rakan-rakan saya dulu dan jika mereka minta memberi sokongan dan bantuan, apa yang boleh saya bantu saya akan bantu, apatah lagi untuk kebaikan rakyat Kelantan."

Thursday, October 15, 2009

Kesianya putra merdeka,buta akai dan buta perut.

Megah sungguh sbb menang di Bagan Lalang,walau calun nya dah terbukti memang tak bersih walau di cuci klorok,
Berasa megah sebab perasuah teknikal menang, nama pun perasuah, entah2 menang pasal kasi rasuah.Dia sendiri dok habaq. politik wang tak salah pasal ia bukan rasuah.
Berbalik pada asal, kes liwat kedua oleh saiFOOL, macam mana la leh kata kena balun sedang kan doktor sendiri ngesah kan tiada kesan, bukan se orang,,tp ada 3 doktor..macam mana ni? leh putra merdeka jelas kan?
takat buat puisi,,,bg budak sekolah je la yang buat,,
tak main la puisi ni...
awat..mat jiwang ke?

Kalau berani dan dah terasa mood rakyat telah berpaling kepada UBN, nape tak bubar je DUN Perak?

Kata rakyat dah berubah, dah menyokong semula UBN, jadi ngapa masih nak tangguh lg DUN Perak...tak trsa alu ke kalau org panggil menteri besar haram, menteri besar mahkamah, rasa rasa nya kalau betui lah hang anak perak jadi, keturunan pahlawan.. tentu terasa malu ngan sindiran kata hang tak ada kemaluan, jadi,,,ape tunggu lg,,,buktikan kejantanan anda...

Satu dunia di canangkan, rakyat dah berpaling menyokong UBN,

Bila aje di umumkan BN menang, bermula dari lapan malam sampai nak masuk lapan hari,,,semua rakyat di beritahu-,,,UBN menang, UBN menang,,kemenangan yang masih boleh diragukan.
Calun yang menang pun adalah bekas perasuah teknikal, dan dengar kata, bermacam2 janji berunsur rasuah telah di war2 kan kepada pengundi Bagan Pinang,
Boleh jadi bekas perasuah teknikal menggunakan ilmu nya untuk memenangi PRK tu,,,siapa tahu.

Hari ni bermula lah persidangan untuk ahli2 umeno.. ape agak nya egenda untuk melayu melaysia?

entah la

Sunday, October 11, 2009

Tahniah, perasuah teknikal menang besar

Taniah buat pengundi yang memilih Datuk Isa Samad, tiada ucapan selain terima kasih kerana ia adalah pilihan anda, dia adalah pemimpin bagi penduduk Bagan Pinang, Harap harap ape yang telah anda impikan berketuakan nya akan menjadi kenyataan,
Buat pimpinan UBN, bermegah lah dengan kemenangan yang telah anda capai, Berseronok la sementara menunggu PRK yang lain pula.mungkin akan ada satu dua lg PRK dan mungkin akan terus aja ke PRU 13.
Labu labu...dia juga yang enkau pilih...hentam aje la labu.

Friday, October 9, 2009

Politik wang tak salah sebab bukan rasuah-Isa Samad...Makan Rasuah sama macam makan babi - Tun Madey...Ish,,yang mana betul ni?

MAKAN RASUAH SAMA MACAM MAKAN BABI
Tun Dr Mahadhir Mohamad- Janda Baik-27 Jun 2009.

Tun Madey hanya kata orang makan rasuah, yang membri rasuah sama macam makan babi, ini tak ada kena mengena dengan pendirian calun BN di Bagan Pinang, Calun BN tersebut tak makan rasuah atau memberi rasuah pun,Beliau cuma mengamal kan 'politik wang' sahaja,

Mengikut nya politik wang tak sama ngan rasuah,cuma melanggar etika parti sahaja, bukan undang undang,etika sahaja tau,
Jika begitu, bermakna parti nya memang membenarkan politik wang di lakukan, cuma jangan kena tangkap, buat secara sembunyi2 tak pe, tak salah..

Yang salah cuma media, melapurkan,,

Rakyat Malaysia boleh kita melakukan politik wang beramai2. Datuk ni kata tak salah, tak pe nya
Minggu depan ada perhimpunan Agung Ameno, pasti nya politik wang akan berleluasa, buat sembunyi2 tau jangn kasi tau org,,, buat tak salah, kalau kena pun...cuma langgar etika je,,,tak ada ape nya..
Perhimpunan Agung pemberi dan penerima politik wang di dunia...
Selamat bersidang,
Klau dengar pe Tun Madaey kata, makan rasuah sama macam makan babi, ala babi tu babi la..duit  tu duit la ...mana ada kena mengena kan..

Sama sama la kita ngamalkan politik wang... ye yeye..

Thursday, October 8, 2009

Poltik wang bukan rasuah...ape kebenda la yang kau malalut ni labu?

"Politik wang bukan rasuah," demikianlah pendirian yang dipegang calon UMNO-BN Bagan Pinang, Mohd Isa Abdul Samad . Bekas Naib Presiden UMNO ini menganggap dirinya hanya melanggar kod etika pemilihan parti UMNO, malah menyalahkan media yang memutar-belitkannya sebagai rasuah.
Saya bukan rasuah. Ini ialah politik wang. Apa yang berlaku sebenarnya adalah, saya melanggar kod etika. Kami mempunyai kod etika dalam pemilihan parti. Kemudian, media memutar-belitkannya kepada politik wang dan rasuah," kata Isa Samad kepada wartawan MerdekaReview dalam satu wawancara pada malam Isnin yang lalu.
Nak kata nyanyok, sehat walafiat, nak kata tak tau undang, dah bertahun dapat title datuk,,,

Atok...ni nak kira macam mana..

Dalam satu perlawanan bola, Manchester United  melawan Chelsea. sebelum perlawanan di mulakan. penolong pengurus Arsenal telah menghulur kan sejumlah 3 juta untuk MU supaya kalah kepada Chelsea. dan di akhir perlawanan, memang MU kalah..

Masaalah nya pengurus arsenal telah di tangkap..didapati salah, pada perbicaraan dia tak mengaku salah kata nya,ini politik wang dalam bola sepak, kami didalam bola sepak ada etika tersendiri, ini bukan salah,,cuma beli perlawanan je.
salah ke bagi wang?

Sama macam atok juga le..Rasuah teknikal, tak bagi duit cuma bagi hadiah je,,
Alasan yang tersangat tak boleh pakai,,
politik wang tu rasuah le..kok ,kok kook yun tul la

Dacing dan darah. dacing berisi duit,penuh ngan rasuah, Dacing yang semakin mereput dan senget di dalam darah rakyat Malaysia.

PORT DICKSON 7 Okt. - Calon Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Tan Sri Mohd. Isa Abdul Samad meneruskan kempennya hari ini dengan membawa kisah 'dacing dalam darah.'
Mohd. Isa secara berseloroh berkata, kalau diperiksa dan buat imbasan, maka akan dapat lihat simbol dacing dalam darah setiap pengundi di kawasan ini.
Beliau memberikan senario itu sebagai lambang bahawa penduduk di sini terhutang budi dengan kerajaan BN dan telah menerima banyak bantuan dan sumbangan.
Sebagai contoh katanya, boleh dikatakan setiap orang tanpa mengira pangkat dan kedudukan menikmati subsidi daripada kerajaan Barisan Nasional (BN).
''Mereka sepatutnya tahu sama ada yang susah, yang senang dan dari semua peringkat di Malaysia sedang menikmati pelbagai subsidi disediakan kerajaan demi kesejahteraan hidup," katanya.

Yang bagi kepada rakyat hanya sekadar hujung kuku je, yang pemimpin dan kroni sapu sampai tak habis makan anak cucu,
Ape la subsidi yang hebat sangat tu?
satu kerajaan bagi, 10 yang kerajaan kutip semula..

SAH...memang pengerusi SPR ni lidah nya bercabang,

PUTRAJAYA 7 Okt. - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memberi jaminan daftar pemilih bagi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang adalah bersih.(utusan Malaysia 8/10/09)

“Kalaupun betul wujud nama berganda iaitu satu menggunakan kad pengenalan tentera dan berdaftar di Bagan Pinang serta satu lagi menggunakan kad pengenalan awam dan mendaftar di kampungnya di Kelantan atau Terengganu… apa yang nak kita risaukan sebab di Terengganu tak ada pilihan raya.
“Yang akan mengundi hanya di Bagan Pinang sahaja sebab ini bukan pilihan raya umum di mana di seluruh negara mengundi.

“Setiap rakyat di negara ini termasuk tentera ada kad pengenalan awam kerana sebelum dia jadi tentera pastinya dia ada kad pengenalan awam.
“Rekod yang kita terima daripada Kementerian Pertahanan memang ada dua kad pengenalan iaitu satu kad pengenalan tentera dan satu kad pengenalan awam… namun kita akan pastikan kesahihannya.
“Jangan risau, lepas pilihan raya ini kita akan semak semula kita akan potong terus nama pengundi tersebut.

Lepas mengundi baru nak check, sama la macam nak bagi kad merah selapas habis perlawan bola, tidak ke itu suatu perbuatan yang bodoh?

Pengerusi SPR ni lidah cabang berapa?
Spesis biawak ape ye?

Jawapan paling bangang bewarna merah tu,,,

teruskan la kan la sifat kebanganan anda tu,,,moga selamat..

Wednesday, October 7, 2009

Brader yang masuk hopital tu, dah kena keluar wad dah.

Kalau tengok dari segi rawatan, mengalah kah Mike Tyson yang bertinju, siap dengan pelindung leher, rupa hanya sekadar tisu terkoyak, panjang mana koyak nya wallahualam, semeter? setangah meter? satu cm? atau setakat satu mm je?
Doktor yang merawat nya pun naik berbulu nengok mamat ni berlakun, orang yang main rugbi pun lagi teruk cedera, tapi tak la mengada ngada sampai macam tu,,,
Minta minta tisu yang terkoyak tu..jangan sembuh lansung, biar bernanah bernanah dan bernanah sampai keluar ulat,
Setakat luka sikit letak iodin je upa nya...alahai harap badan je besar upa nya..tapi otak penipu...kesian nya la..

Budak budak melukis katun
melukis katun  diatas peti
hajat tok ketua nak berlakun
tapi sayang lakunan tak menjadi..

Pengarah filem tamil memang mencari pelakun hero yang semacam ni...hebat sangat..boleh ganti ranjikhan,kamal hasan ke,,paling tidak MGR,
Setakat buat tuduhan tanpa bukti, macam perangai budak2 je.
Entah entah bini dia yang karate kick leher, malu nak habaq, kata la penyokong pas yang buat.

Buat la gimmick macam mana pun.tak leh nak pakai.

Hentam la labu...janji bahagia..

Tuesday, October 6, 2009

Pakatan berbohong dakwa Mohd. Isa tiada sokongan,Pakatan tidak berbohong bahawa Isa seorang perasuah dan hanya perasuah yang menyokong rasuah

Beri sokongan pada Isa  kerana pemimpin terdesak setelah di ugut oleh cawangan telok kemang, mereka akan boikot kalau lain dari Isa yang di calun kan,

Nizar tak buta, rakyat juga tak buta sebenar nya,Perasuah tetap perasuah, tak kira la secara teknikal atau cara ape pun.

Semua pimpinan BN memberi sokongan pada Isa, agak2 rakyat pun sama ke nak beri sokongan pada seorang perasuah teknikal?

Belum pun bermula, macam2 rasuah telah di berikan. Bandar Tentera darat, membaik pulih jalan  yang memang baik pun.jamuan hari raya,,,

Ape ni ,,, ape tak ada calun yang lebih baik lg ke?

Monday, October 5, 2009

Di cuit skit je, terus mabuk2, nak pitam, tekanan darah naik, tisu terkoyak.Hebat sungguh sentuhan orang yang bertakwa.


Gambar ikhsan dari intan hijau.

Di lihat dari gambar yang tertera, bukan la gambar dari photoshop yang telah di super imposekan. ternyata pemuda berkopiah kelabu itu hanya memegang bagu kiri Azeez sahaja,
Tak di sangka pula sekadar pegang macamtu je,Azeez boleh jadi pitam,muntah2 pulak,
Itu baru penyokong pas. belum lg TGNA yang pegang, kalau TGNA yang pegang, mau Azeez mengelapar macam ayam kena semelih.Silap2 tak sempat nak balik KL... innalillah

Kalau la benar seperti yang di lihat di gambar tertera, sememang la Azeez seorang penipu besar, tak kan selamat hidup nya, tak akan aman tentram jiwa nya.
Labu labu, awat la hang jadi penipu?
kecik kecik tak nak  #@#@$% dah besaq macam &*&* nyusah kan orang..

Dibelasah oleh 9 pemuda,di Negeri 9 ketika penamaan calun PRK ke 9 tahun 2009,sahingga terjatuh makan tanah 9 kali,

Kesian sungguh melihat datuk ini terlantar di atas katil di Wad 9 katil no 9 di tingkat 9, ia di masukan kesitu pada 9 malam, beliau diangkat oleh 9 pembantu perubatan kerana badan yang sama berat dengan 9 ekor babun,
9 jahitan teknikal telah di lakukan pada tulang tengkok no 9 mengunakan jarum saiz 9. kulit datuk ni keras. macam 9 lapis tembaga,tu sebab muka nya 9 kali lebih hitam dari mamak kebanyakan.
9 ekor babun bersama 9 ekor monyek ketawa 9 kali lebih kuat memandang kan siri lawak datuk ini yang ke 9...
Datuk ini akan keluar wad pada 9 oktober pada pukul 9 pagi. dan akan terus ke Negeri sembilan lagi ..
Tamat la sudah  kisah datuk babun di Negeri 9..
Labu...9 kali tepuk tangan ye,,,,

Rasuah yang bersifat teknikal.Macam mana tu? Macam mana pulak kalau rogal tenikal?

Ish pening sungguh la memikir kan ape yang dikata kan rasuah bersifat teknikal tu, rasuah jenis ni tak salah ke?
kalau tak salah, kenapa pulah hukuman tetap di ambil. ?
Ada berapa jenis rasuah sebenar nya yang terdapat diadalam 1Malaysia ni?
Kalau lah penjawat awan mengambil wang, tak kira la banyak mana, dari kontarakor.itu ada rasuah wang boleh di penjarakan.
Berbeza dengan rasuah yang dilakukan oleh salah seorang calun PRK Bagan Pinang. beliau masih menggunakan wang juga, tetapi sekadar nak mempengaruhi perwakilan je.Cara ini tidak salah,sama macam parti yang mencalun kan nya, memberi rasuah pembangunan,buat jalan,bagi beras gula, kain baju, e2 semua adalah rasuah teknikal aja.
Memang mereka tak memahami, yang salah itu tetap salah, tak payah la nk tukar nama atau bunyi nya,haram tetap haram.
Macam khinzir, tukar la pada nama ape pun, ia tetap babi juga,,
Jangan la memperbodoh kan rakyat..

Sunday, October 4, 2009

Dengan bangga nya media cetak dan eletronik melapur kan ,Aruah Nordin Mat Top penganas nombor satu asia,

Begitu lah tajuk di muka depan akhbar2 malaysia melapurkan berita pengkebumian jenazah Nordin, mengapa begitu bangga nya menulis Pengganas No 1 asia?
Berbanding dengan Pol Pot yang membunuh juga mengarah kan askar nya membunuh berjuta rakyat kempuchea, Nordin bukan nya tandingan,
Nordin tu bangsa ape ye?
Bukan Melayu? bukan berugama islam?
Akhbar akhbar yang menulis 'Nordin pengganas no 1' itu bukan nak membuat promosi untuk memberitahu bahawa, bangsa melayu islam adalah pengganas.?
Seolah olah amat bersetuju bahawa melayu islam ada lah bangsa yang paling jahat kat asia?
Sial betul lah pengarang atau pemberita akhbar2 tersebut.
Kalau pemberita tersebut adalah keturunan melayu. p la pejabat pendaftaran tukar je status bangsa.jangan la mengaku melayu lagi.
Memang haram jadah,sial se umur hidup kalau masih nak mengaku bangsa melayu.
Pergi mampus la...

Parti rasuah, pilih calun rasuah,jual nama kononnya pilihan rakyat.

Parti melayu campuran islam,kristian dan yang tak ada agama, asal nama je macam melayu, layak jadi ahli telah memilih calun nya dari golongan perasuah tahap tinggi uantuk mewakili rakyat yang bersih,
Kata pemimpin atasan, calun di pilih adalah kerana ia adalah calun pilihan rakyat.
Siapa sebenar nya yang nak di tipu oleh pemimpin ini?
Kesemua calun2 yang ada, yang telah di jadikan sebagai yang berhormat, bukan nya di pilih oleh rakyat melain kan parti2 yang memilih nya,
Berdasarkan cakap pimpinan, seolah2 sebelum memilih calun...mereka telah membuat pungutan suara, yang sebenar nya,tidak pernah berlaku pun.Setakat dengar cakap ketua cawang beserta ajk2 nya buat pe..awal2 lagi depa dah kena sogok..kalau tak.takkan la beria ria benar nak kan si mamat ni jadi calun,
Dah tak ada org langsung ke yang layak jadi calun selain dari si pemberi rasuah ini?
Pelik sungguh la. parti yang konon nya memarangi rasuah, memilih calun yang perasuah untuk menjadi pemimpin..tak ada akai ke?
Rakyat tak pernah memilih Isa sebagai calun, yang memilih juga membuat ugutan hanya lah cawang telok kemang saja.
senang2 je pemimpin kata ia pilihan rakyat, rakyar tak sebodoh ketua cawangan yang nak kan perasuah jadi pemimpin.
Rakyat juga yang akan menunjukan pilihan ketua cawangan juga pilihan presiden parti mereka itu adalah satu pilihan yang salah..

Saturday, October 3, 2009

Hajat nak memajukan Bagan Pinang tak kesampaian, elok la majukan diri sendiri dengan berfikr lebih jauh,lebih jauh dari lompatan king katak .


Calun bebas tak leh nak bertanding pasal pencadang nya bukan penduduk Bagan Pinang,Awat nya jadi lagu tu.Kesian no...harapan untuk memajukan perlancungan tak kesampaian.
Kemana la hala tuju kawan kita yang kalah sebelum bertanding ini.ada sape2 yang sudi nak amik jadi ahli ke?
Maakal Sakty masih kurang lagi ahli nya,,,cuba2 la isi borang,mana tau.
Kalau rasa hebat sangat, buat la parti sendiri.Jadi penaja, jadi presiden,timbalan presiden atau ape2 la... tapi yang paling senang...balik kampung jaga cucu je la..
Orang nak bertanding, awak nak bertanding,sekali kalah sebelum bertanding...mmm sape yang malu...
Mereka dan keluarga mereka juga..
Hentam saja la labu..

Otak manusia lebih berharga dari otak lembu yang temakan pujukan kata manis,hadiah seringgit dua.Jangan jadi kepala lembu , kena sepak ngan manusia tak ada otak


Allah telah menjadikan otak manusia ini untuk memikir kan tentang keagungan nya
,selain memikir tentang buruk baik perbuatan, tentang cara mencari rezki hatta cara untuk menipu,membohong juga,bergantungla kepada si pemilik otak tersebut,
Di bagan pinang khas nya dan di malaysia am nya, berapa ramai kah yang memggunakan otak untuk memilih sesesorang untuk menjadi pemimpin?
Biar la pemimpin ngan otak pembelit nya, biarkan biarkan.. kita yang masih berfikiran waras ini berfikir la ngan lebih terbuka,
fikirkan la..setiap yang berkuasa pasti akan membuat jasa.jangan pula jasa yang ada menutup mata dan akal kita dari berfikir yang sepatut nya.
Jasa tatap jasa..
salah tetap salah..
Jangan salah membuat pilihan,

Aku kah yang pening atau dia yang gila?

Berbicara tentang anak teruna sunti yang menghebah kan keseluh dunia bahawa dia telah di rogol suka rela telah membuat kan aku jadi pening seketika,
Memikirkan bertapa tebal nya kulit muka yang tertampal di muka nya yang gembira membicara kan tentang kes rogol itu..
Ape bukti yang mamat ini dirogol?
Ape kesan yang nyata yang boleh mengesahkan mamat ni di rogol?
sedang kan 3 doktor yang memeriksa lubang yang disyaki dirogol itu,tiada tanda yang baru atau lama..macam mana dia kata dia dirogol..Doktor juga pening memikirkan nya,kena kat lubang telinga ke...lubang idong?atau mungkin celah2 jari..
Kalau nak menipu pun...biar la ada bukti kukuh,
Saman la doktor2 tu kalau meraka salah, tapi jangn la menjatuh maruah keturunan sampai tahap gaban tu..
kesian sungguh, maruah nya terbiar di kaki lima jalanan, peminta sedekah pun masih tinggi nilai maruah dari se mamat ni...
Hentam saja la labu....

Thursday, October 1, 2009

Isa Samad mudahkan laluan Barisan Nasional- Laluan ke mana? Kubur ke?

KUALA LUMPUR 30 Sept. – Pencalonan Tan Sri Mohd. Isa Samad sebagai calon Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang akan memudahkan laluan parti itu untuk mempertahankan kerusi tersebut.

Pelik sungguh gaya pemikiran mereka yang mengaku pandai,bijak sana...Masih nak lagi se orang yang terbukti,bukan cakap kosong2 je memang punyai rekod yang tak elok.

Dah habis sangat ke...sampai yang busuk,yang buruk pun depa pilih ?
Dalam berjuta2 ahli,,hanya ini je yang PALING BERSIH? PALING BERWIBAWA?

Mana pergi nya yang lain?

Kesian sungguh la...Tak berasa malu ke memilih orang sebegini sebagai pemimpin?

Masaalah nya, bukan dia ni elok sangat , masaalah nya pemimpin takut akan ugutan ,,,

Presiden, naib presiden takut ngan ketua bahagian,,,dasat nya power ketua bahagian, Tahun depan boleh la tanding sebagai presiden plak...

Wakaka,,,,depa dah tunggang langang,,,habih la ketuanan melayu pun jadi tunggang langgang juga,,,

Hentam aje la labu.