Thursday, November 12, 2009

Nak dapat beras percuma? Dapat kan dulu tanda tangan Ketua Bahagian Ump;noo.

Hebanya, telah diwarwarkan beras percuma untuk rakyat yang di ketogorikan sebangai rakyat miskin tak kira bangsa ape atau ape fahaman politik nya,,Sebagai rakyat Malaysia, semua nya berhak untuk mendapatkan beras tersebut sekira nya pendapatan nya kurang dari rm 500.

Pada fikiran rakyat, tentu nya ada satu badan khas yang akan bertindak untuk menyiasat, berindak untuk menyampaikan beras tersebut,,,sangkaan yang amat melest jauh,,,

Ketua Bahagian Ump;no adalah sebagai pemegang iventori beras percuma tersebut, tampa tanda tangan nya...jangan harap la nak dapat...

Siapa yang  akan dapat?

Tentunya sukusakat ump;no yang terbukti amat pelahap pada yang percuma ini..

Tak heran la,,,telah berlaku dan akan terus berlaku lagi...

Kenapa perlunya tanda tangan Ketua Ump;no Bahagian ini untuk mendapat kan beras?

Jawab la sendiri....
Copy paste angkasanuri.blogspot.com

Selama ini rakyat miskin pastinya merasa sedikit lega kerana pengumuman Skim Baucar Subsidi Beras (SUBUR) seperti yang diumumkan oleh Kerajaan 1Malaysia. Maka bermacam-macam pujian bahawa ini bukti kerajaan mengutamakan dan mendahulukan rakyat.

Tetapi semua itu rupa-rupanya hanya retorik dan satu lagi agenda membodohkan rakyat. Tembelang itu pecah apabila wakil Rakyat Pas Titiwangsa Dr. Lo'Lo Ghazali mempertikaikan keperluan mendapatkan tanda tangan Ketua Bahagian Umno dalam borang SUBUR.

Pendedahan ini menyebabkan berlaku perang mulut di antara Datuk Noh Omar Kementerian yang bertanggungjawab program Subur dengan wakil dari Pakatan Rakyat di Dewan Rakyat hari ini.

Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Beruas) turut mempertikaikan syarat berkenaan dengan bangun menunjukkan borang dan mendakwa di kawasan Taiping, permohonan baucer Subur hanya akan diluluskan kepada orang Umno sahaja.

Apakah Umno sudah terlalu mabuk kuasa atau takut hilang kuasa dan sokongan rakyat sehingga terpaksa guna kaedah ini untuk memaksa rakyat menyokong mereka? Apakah Umno tak tahu nak beza duit kerajaan daripada pembayar cukai dengan duit Umno?

1 comment:

Anonymous said...

Anda ni memang macam anjing menyalak bukit. haha.. Sama macam pembangkang,main attack je.

http://bharian.com.my/Current_News/BH/Thursday/Mutakhir/20091112185853/Article/index_html