Tuesday, February 9, 2010

100 Ahli PKR hilang kepercayaan, depa percaya kat UMNO, yang sebenarnya memang depa tu ahli UMNO pure.

 Berita yang semacam ni, telah lama berlaku. menjelang PRU, lagi banyak berita dalam paper yang di tulis macam tu..sampai kata PAS atau PKR tak ada ahli, punyalah ramai yang keluar.. selepas semnggu, baru tau...sebenar nya yang keluar PAS atau PKR tu sebenar nya memang org unmo pun. Konon nya nak jadi berita sensasi..rupa nya hanya gimmick semata mata...Kena tipu lagi siapa yang membaca nya

Copy paste Utusan Online
KUALA LUMPUR 8 Feb. - Gara-gara tidak lagi percayakan kepimpinan yang mementingkan agenda peribadi berbanding nasib rakyat, 100 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang diketuai Bendahari PKR Wilayah Persekutuan, Norasidi Salim nekad keluar parti dan menyertai UMNO.
Mereka yang merupakan ahli PKR Cabang Bandar Tun Razak turut mendakwa hilang kepercayaan kepada Ahli Parlimen kawasan tersebut, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang dianggap terlalu elit sehingga melupakan tugas selaku wakil rakyat.
Kumpulan itu menyerahkan borang keahlian kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan di pejabat badan itu di sini malam ini. Turut hadir Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin yang juga Timbalan Pengerusi Perhubungan badan itu.
Perkembangan tersebut merupakan tamparan hebat kepada parti itu apatah lagi pada saat-saat kes liwat Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim sedang dibicarakan di mahkamah.
Sementara itu, menurut Norasidi, keputusan itu dibuat dengan rela hati tanpa sebarang desakan.
"Kami yakin UMNO dapat mengembalikan kepercayaan rakyat dan mentadbir negara dengan baik demi kesejahteraan rakyat,'' katanya kepada pemberita di sini malam ini.

1 comment:

hj jamaludin said...

Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
Hai ! Otaiblues , hang pi check kat 100 katak yang melompat kat UMNO tu , dah bayar yuran ahli keUMNOan atau masuk free ke?