Thursday, September 10, 2009

Pewaris,Pesaka, dan yang terbaru, di tubuhkan PER LEMBU, Sila amik perhatian ,Masjid Lama KG bongek nak di runtuhkan, Sila turun padang, membantah..

Mana hulubalang songkok tinggi, mana pendekar pesaka,pewaris,dan PER LEMBU, ni Masjid Kg Bongek nak kena roboh,jangan diam je,,masjid ni.melayu Islam yang punya, pesaka perwaris kena mempertahan ken tanah melayu, bahasa melayu, masjid , dan ape2 je la..
bila lagi nak turun padang, Perwaris, itu ari takut nk turun masa demo anti ISA kan,, ni la peluang nak tunjuk ke JANTANan anda,,
Bawa banner, Jangan Roboh Masjid Kami, Jangan hina agama kami,macam2 lg la..
Jangan la plak bawa kepala lembu,tak kena la..
Janji buat la ape yang patut..
Nak tengok, setakat mana hebat nya pengampu melawan yang di ampu..
Tok Berahim Katak...tunjukan kehebatan anda...


Masjid Kg. Bongek di N.Sembilan akan dirobohkan atas nama pembangunan, iaitu terlibat dalam projek landasan keretapi berkembar.

Pelan tanah yang akan diambil telah terpampang dalam Masjid Kg. Bongek, namun hingga saat ini tiada suara sepatah pun dari pejuang Melayu yang akan mempertahankan masjid ini dari dirobohkan.

Apabila ditanya kepada seorang Pak Haji di masjid itu , sampai mana mereka akan ambil tanah ? Pak Haji tu berkata sampai tangga masjid. Ditanya lagi Pak Haji adakah masjid ini akan dirobohkan, Pak Haji jawab tunggulah buat masjid baru. Tanya Pak Haji nak buat di mana, dia pun tak tahu.

Masjid Kg Bongek

46% tanah Masjid Kg Bongek akan diambil. Kepada siapa pampasan tersebut diberikan ? Masjid Kg Bongek mesti dipertahankan oleh orang Melayu Negeri Sembilan kerana ianya Masjid yang unik. Ramai orang sembahyang di masjid ini termasuk pelakon veteran Dato Aziz Singah.


Ulamak Negeri Sembilan yang terkenal Almarhum Tuan Haji Ibrahim juga adalah dari Bongek ( kisah beliau di sini http://madrasahbongek.blogspot.com/

Semua orang Melayu Negeri Sembilan mesti bangun mempertahankan masjid ini.

No comments: