Saturday, June 25, 2011

Mai ramai ramai pinjam duit KWSP..Dapat penghormatan...

ISA SAMAD : PINJAM DUIT KWSP SATU PENGHORMATAAN – mkini

Mohd Isa Samad berkata tidak ada masalahnya jika Felda meminjam wang daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) – berjumlah RM6 bilion seperti yang ditimbulkan oleh Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) sebelum ini.

Mohd Isa turut menangkis tanggapan bahawa pinjaman berkenaan menunjukkan Felda kini menghadapi krisis kewangan walau dilaporkan meraih keuntungan sebanyak RM1.197 bilion tahun.

Beliau berkata pinjaman berkenaan merupakan satu "penghormatan" kepada Felda kerana ia menunjukkan keyakinan KWSP bahawa lembaga pembangunan tanah itu mampu melunaskan pinjaman berkenaan.

"Apa masalahnya pinjam? Kita pinjam pun daripada (KWSP), (KWSP) bagi kita pinjam itu juga satu penghormatan sebab yakin pada kita, kita boleh bayar.

Nota kaki : 
Awat tak pinjam ngan bank? Sebab kena bayar faedah ke?
Pinjam ngan KWSP tak kena ape ape pun kan? Kalau tak bayar pun tak pe sebab tak terikat dengan undang undang..hanya KWSP la yang bangang....bagi pinjam tampa faedah dan cagaran....
Berapa ramai penyimpan yang cuba nak bawak keluar duit sendiri...bukan banyak mana pun...abih abih kuat pun 30 40 ribu je....punya la susah,,,sampai macam mintak sedekah,, tapi bila felda nak pinjam...senang pulak...sial betul la..
Bukan sikit pulak tu,,,
Kata nya Felda dah untung 1 billion...awat pulak p pinjam 6 billion?
Mampu bayar ke ni?
Nanti nanti,,peneroka juga yang susah...

No comments: